Institut za intelektualno vlasništvo BiH na Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru

Institut je na sajmu predstavljen kroz informacijski štand na kojem posjetioci mogu dobiti cjelovit prikaz aktivnosti ove institucije i sve informacije o zaštiti prava intelektualnog vlasništva preko brošura i promotivnih letaka, kao i kroz razgovor sa uposlenicima Instituta
Institut za intelektualno vlasništvo BiH na Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru

Mostar, 16. aprila 2024. – Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine učestvuje na jubilarnom 25. Međunarodnom sajmu privrede, koji se od 16. do 20. aprila održava u Mostaru.

Institut je na sajmu predstavljen kroz informacijski štand na kojem posjetioci mogu dobiti cjelovit prikaz aktivnosti ove institucije i sve informacije o zaštiti prava intelektualnog vlasništva preko brošura i promotivnih letaka, kao i kroz razgovor sa uposlenicima Instituta.

Institut za intelektualno vlasništvo BiH na sajmu učestvuje u saradnji sa projektom „EU podrška pravima intelektualnog vlasništva u BiH“ (EUSIPR), koji finansira Evropska unija.

Institut za intelektualno vlasništvo BiH organizira konferenciju pod nazivom „Sistem intelektualnog vlasništva na putu Bosne i Hercegovine u EU“, koja će biti održana u okviru 25. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, u četvrtak 18. aprila 2024. (dvorana 1 Mostarskog sajma), s početkom u 11 sati.

Na konferenciji će biti predstavljen projekat „EU podrška pravima intelektualnog vlasništva“,  a druga tema konferencije je „Perspektiva AI u sistemu intelektualnog vlasništva“.

Međunarodni sajam privrede okupio je 800 izlagača iz 30 država. Zemlja partner ovogodišnje sajamske manifestacije je Republika Hrvatska.