Obavijest o održavanju 7. znanstveno-stručne konferencije „INN&TECH“ i Drugog sajma inovacija i inovativnosti INN&TECH

Centar za razvoj i promociju inovatorstva, tehnike i informacijskih tehnologija - CRPIT Sarajevo, organizira 7. znanstveno-stručnu konferenciju „INN&TECH“ – konferencija o značaju razvoja tehnike, tehnologije, inovatorstva, inovativnosti i informacijskih tehnologija.

Mostar, 8. siječnja 2024. - Centar za razvoj i promociju inovatorstva, tehnike i informacijskih tehnologija - CRPIT Sarajevo, organizira 7. znanstveno-stručnu konferenciju „INN&TECH“ – konferencija o značaju razvoja tehnike, tehnologije, inovatorstva, inovativnosti i informacijskih tehnologija.

Konferencija će biti održana u Sarajevu, Hotel Hills Ilidža, 23. siječnja 2024. godine, s početkom u 9.30 sati.

Održavanje konferencije ima za cilj promociju značaja tehničkih i informatičkih znanosti za opći društveni interes, zatim, značaj obrazovanja mladih za ova područja, te neophodnosti sinergijskog djelovanja obrazovnog, znanstvenog i gospodarskog sektora.

Teme konferencije:

-              Pedagoški aspekti primjene vještačke inteligencije

-              Obrazujemo li mlade za ono što ih čeka?

-              Kompatibilnost ishoda učenja i tržišta rada

-              Uspješni mladi koji su ostali u Bosni i Hercegovini... Što možemo učiniti?

Organiziranjem Drugog sajma inovacija i inovativnosti INN&TECH želi se promovirati bosanskohercegovačke inovacije i inovatore, podržati ih u njihovom nastojanju da svojim inovacijama pomognu unapređenju gospodarstva Bosne i Hercegovine. Jedan od bitnih ciljeva održavanja sajma je pružiti mladima, studentima i učenicima da prezentiraju svoje inovacije, inovativna i tehnička rješenja, te da šire svoje spoznaje i međusobno razmjenjuju iskustva. Na sajmu će svoje projekte izložiti više od 70 timova, s više od 200 autora, priopćio je CRPIT.

Pokrovitelji događaja su Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti i Ministarstvo gospodarstva  Sarajevske županije.

Poziva se sve zainteresirane iz obrazovanja, znanosti, gospodarstva, IT industrije, mlade i sve one koji se bave pitanjima mladih, inovatore, profesore, nastavnike, znanstvene radnike i sve zainteresirane da sudjeluju na konferenciji i da posjete Drugi sajam inovacija i inovativnosti.

Više informacija o događajima, kao i registracija za sudjelovanje na https://inn-tech.ba/konferencija-2024/