U tijeku prijave na natječaje WIPO-a u povodu Svjetskog dana intelektualnog vlasništva

Svjetski dan intelektualnog vlasništva, koji se obilježava 26. travnja, ove će se godine održati pod motom „Intelektualno vlasništvo i ciljevi održivog razvoja: Gradimo našu zajedničku budućnost uz inovacije i kreativnost“.

Mostar, 24. siječnja 2024. - Svjetski dan intelektualnog vlasništva, koji se obilježava 26. travnja, ove će se godine održati pod motom „Intelektualno vlasništvo i ciljevi održivog razvoja: Gradimo našu zajedničku budućnost uz inovacije i kreativnost“.

Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO) tom je prigodom otvorila natječaj za mala i srednja poduzeća i startupe iz svoje 193 članice, koji koriste intelektualno vlasništvo za poticanje rasta poduzeća, kao i za pozitivan društveni utjecaj. Prijave su otvorene do 31. ožujka 2024.

Više o natječaju, uvjetima prijave i nagradama možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.wipo.int/global-awards/en/how-to-apply.html

WIPO je također otvorio natječaj za mlade koji trebaju poslati video uradak koji prikazuje kako izumitelj, stvaratelj, poduzetnik ili lokalna zajednica u njihovoj blizini oblikuje bolju budućnost za sve pomoću inovacija, kreativnosti i prava intelektualnog vlasništva. Više na: https://www.wipo.int/web/ipday/2024-sdgs/video-competition Prijaviti se možete do 10. ožujka.

Države članice WIPO-a odredile su 2000-te godine 26. travnja – dan kada je 1970. godine WIPO-ova Konvencija stupila na snagu – kao Svjetski dan intelektualnog vlasništva, s ciljem povećanja opće svijesti i razumijevanja intelektualnog vlasništva.