Обавјештење о одржавању 7. научно-стручне конференције „INN&TECH“ и Другог сајма иновација и иновативности INN&TECH

Центар за развој и промоцију иноваторства, технике и информационих технологија - ЦРПИТ Сарајево, организује 7. научно-стручну конференцију „INN&TECH“ – конференција о значају развоја технике, технологије, иноваторства, иновативности и информационих технологија.

Мостар, 8. јануара 2024. - Центар за развој и промоцију иноваторства, технике и информационих технологија - ЦРПИТ Сарајево, организује 7. научно-стручну конференцију „INN&TECH“ – конференција о значају развоја технике, технологије, иноваторства, иновативности и информационих технологија.

Конференција ће бити одржана у Сарајеву, Хотел Хилс Илиџа, 23. јануара 2024. године, са почетком у 9.30 часова.

Одржавање конференције има за циљ промоцију значаја техничких и информатичких наука за општи друштвени интерес, затим, значај образовања младих за ове области, те неопходности синергијског дјеловања образовног, научног и привредног сектора.

Теме конференције:

-              Педагошки аспекти примјене вјештачке интелигенције

-              Образујемо ли младе за оно шта их чека?

-              Компатибилност исхода учења и тржишта рада

-              Успјешни млади који су остали у Босни и Херцеговини... Шта можемо учинити?

Организирањем Другог сајма иновација и иновативности INN&TECH жели се промовисати босанскохерцеговачке иновације и иноваторе, подржати их у њиховом настојању да својим иновацијама помогну унапређењу привреде Босне и Херцеговине. Један од битних циљева одржавања сајма је пружити младима, студентима и ученицима да презентују своје иновације, иновативна и техничка рјешења, те да шире своје спознаје и међусобно размјењују искуства. На сајму ће своје пројекте изложити преко 70 тимова, са преко 200 аутора, саопштио је ЦРПИТ.

Спонзори догађаја су Федерално министарство образовања и науке и Министарство привреде Кантона Сарајево.

Позива се све заинтересоване из образовања, науке, привреде, ИТ индустрије, младе и све оне који се баве питањима младих, иноваторе, професоре, наставнике, научне раднике и све заинтересоване да узму учешће на конференцији и да посјете Други сајам иновација и иновативности.

Више информација о догађајима, као и регистрација за учешће на https://inn-tech.ba/konferencija-2024/