У току пријаве на конкурсе WIPO-а поводом Свјетског дана интелектуалне својине

Свјетски дан интелектуалне својине, који се обиљежава 26. априла, ове године ће се одржати под мотом „Интелектуална својина и циљеви одрживог развоја: Градимо нашу заједничку будућност уз иновације и креативност“.

Мостар, 24. јануара 2024. - Свјетски дан интелектуалне својине, који се обиљежава 26. априла, ове године ће се одржати под мотом „Интелектуална својина и циљеви одрживог развоја: Градимо нашу заједничку будућност уз иновације и креативност“.

Свјетска организација за интелектуалну својину (WIPO) том је приликом отворила конкурс за мала и средња предузећа и стартапе из своје 193 чланице, који користе интелектуалну својину за подстицање раста предузећа, као и за позитиван друштвени утицај. Пријаве су отворене до 31. марта 2024.

Више о конкурсу, условима пријаве и наградама можете пронаћи на сљедећем линку: https://www.wipo.int/global-awards/en/how-to-apply.html

WIPO је такође отворио конкурс за младе који требају послати видео рад који приказује како проналазач, стваралац, предузетник или локална заједница у њиховој близини обликује бољу будућност за све помоћу иновација, креативности и права интелектуалне својине. Више на: https://www.wipo.int/web/ipday/2024-sdgs/video-competition Пријавити се можете до 10. марта.

Државе чланице WIPO-а одредиле су 2000-те године 26. априла – дан када је 1970. године WIPO-ова Конвенција ступила на снагу – као Свјетски дан интелектуалне својине, са циљем повећања опште свијести и разумијевања интелектуалнe svojine.