Институт за интелектуалну својину БиХ на Међународном сајму привреде у Мостару

Институт је на сајму представљен кроз информативни штанд на којем посјетиоци могу добити цјеловити приказ активности ове институције и све информације о заштити права интелектуалне својине преко брошура и промотивних летака, као и кроз разговор са упосленицима Института
Институт за интелектуалну својину БиХ на Међународном сајму привреде у Мостару

Мостар, 16. априла 2024. – Институт за интелектуалну својину Босне и Херцеговине учествује на јубиларном 25. Међународном сајму привреде, који се од 16. до 20. априла одржава у Мостару.

Институт је на сајму представљен кроз информативни штанд на којем посјетиоци могу добити цјеловити приказ активности ове институције и све информације о заштити права интелектуалне својине преко брошура и промотивних летака, као и кроз разговор са упосленицима Института.

Институт за интелектуалну својину БиХ на сајму учествује у сарадњи са пројектом „ЕУ подршка правима интелектуалне својине у БиХ“ (ЕУСИПР), који финансира Европска унија.

Институт за интелектуалну својину БиХ организује конференцију под називом „Систем интелектуалне својине на путу Босне и Херцеговине у ЕУ“, која ће бити одржана у оквиру 25. Међународног сајма привреде у Мостару, у четвртак 18. априла 2024. (дворана 1 Мостарског сајма), са почетком у 11 часова.

На конференцији ће бити представљен пројекат „ЕУ подршка правима интелектуалне својине“,  а друга тема конференције је „Перспектива АИ у систему интелектуалне својине“.

Међународни сајам привреде окупио је 800 излагача из 30 држава. Земља партнер овогодишње сајамске манифестације је Република Хрватска.